Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2008 21:19 - Човешкото енергийно тяло и здравето
Автор: ivesa Категория: Технологии   
Прочетен: 2356 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 22.05.2008 07:19


     

      Състоянието на енергийното тяло е много важен елемент за здравето на всеки човек,защото ако блокажите и нарушаванията в аурата не бъдат пречистени и излекувани,те накрая могат да се проявят като физически болести или страдание.Всичко,което ни се случва ,се отразява на аурата,независимо дали става въпрос за отрицателни или за положителни преживявания,макар че именно негативните преживявания предизвикват блокажите и последвалите увреждания.
  
    Всяка отрицателна мисъл,която ви е хрумвала някога,всяка негативна дума,която сте изговаряли,ще се отрази върху аурата ви и върху цялото енергийно тяло,въпреки че обикновено тези въздийствия са трайни само ако негативните мисли и думи се повтарят често.По същия начин,всички отрицателни думи,които ви казват или негативните действия,които се вършат срещу вас,потенциално могат да образуват вредни енергийни формации във вашата аура,особено ако провокират емоциите ви.
   
    Дори четенето на вестници,които обикновено са пълни с отрицателни новини,или гледането на филми или телевизионни програми,изпълнени с ужас и насилие,имат разрушителен ефект върху енергийното поле.Всичките тези неща ще понижат вибрациите на енергийното ви тяло или жизнената ви сила,но за щастие  ние сме в състояние да приемаме нова жизнена сила  всеки ден и животът ни обикновено не е изпълнен само с  отрицателни преживявания.
   
    Положителните преживявания,които имаме - любовта и привързаността от страна на семейството и приятелите,гледката на играещи деца,на един красив залез,удовлетворението от творчеки проект или успехът в работата -всички те допринасят за повишаване на вибрациите,така че в повечето случаи въздействията се компенсират взаимно.Именно затова само големите травми и значимите негативни преживявания имат възможност да нарушат енергийното ни поле отвъд нашата нормална способност да го възтановим и попълним.   


Текстът е от книгата на английската психоложка Пенелопи Куест"Рейки за цял живот".


Тагове:   тяло,


Гласувай:
1



1. doka - Привет Ваня... :)))
22.05.2008 00:07
Интересен материал си публикувала... :)
И от психологическа гледна точка...
е точно така... :)
Но аз си мисля...че ако се научим да владеем
себе си...няма да мислим негативно...нито да изговаряме негативни думи... а ...
напротив...ще бъдем оптимисти...ще мислим
винаги позитивно...и ако имамае грижи.....
то...съответно ги предаваме на Господ,
чрез молитвите си...като Му се доверим...
че Той държи в контрол ситуацията... :)
Бог Е...Който...
в Своята Си любов към нас Е загрижен...
мисли за нашето здраве...и ...разбира се...
е винаги близо до нас...и ни дава сили свише...и ако се наложи...да преминем през
някакъв здравословен проблем....
"винаги дава изходен път..." :)
Спокойна нощ...и
благословен угрешен ден...:) .....
...И...прегръдки от мен... :) ......
и....много усмивки... :)))))***
цитирай
2. viki11 - Съгласна. Благодаря.
22.05.2008 02:02
И за пример, аз имам 18 години лоши ситуации, и на 19-та година изби. За такива сериозни неща говорим. Зависи, естестнено, от издържливостта на всеки. Аз съм по принцип издържливо копеле!

само големите травми и значимите негативни преживявания имат възможност да нарушат енергийното ни поле отвъд нашата нормална способност да го възтановим и попълним

Особено бих подчертала, най-важното е да се научим да се чистим, защото те утопия, че няма да имаме проблеми. Особено в тази държава в момента, или в някои тежки години на катаклизми. На всеки се случва. Важното е, да се чистим. За тези, които не искат чрез Бог има други техники.
А на второ място са положителните мисли. Колкото повече, толкова повече!
Е, благодаря, още веднъж, и успешен ден!
:)))

цитирай
3. ivesa - Добро утро,Дани!
22.05.2008 07:43
Благодаря за хубавия коментар,който си направила!
Напълно си права относно хубавите неща,които ще постигнем,ако се научим да се владеем...
Бог обича чедата си и се грижи за тях.Той дава изпитания,които можем да понесем,да се справим с тях и винаги ни дава изходен път...Стига да съумеем да го видим и да се възползваме от видяното.
Успешен и хармоничен ден ти желая!
цитирай
4. ivesa - Здравей,Вики!
22.05.2008 08:00
Благодаря ти за интересния коментар!
Пълна утопия е,че няма да имаме проблеми.Нали затова сме на Земята,за да разрешаваме проблемите си и да растем,да вървим напред.
За релегиозните хора проблемът с чистенето е решен.В православното християнство това се прави със светена вода,със запалване на свещичка,с молитва пред икона и т.н.
За хората,които не искат чрез Бог има други начини.Има най-различни техники за балансиране на енергийното тяло...Носенето и яденето на чесън е много разпространено в Родината ни...Дори е прекалено разпространено...
Успешен и изпълнен с много усмивки ден ти желая!

цитирай
5. fenris - интересна тема
22.05.2008 16:47
и вярна, всичко, което направим се връща като бумеранг към нас, независимо какво е! За това се научих, че думите късмет са свързани със самите нас, ако вярваш, че си такъв, може да почакъш, но ще станеш късметлия! И тогава ще оцениш късмета, защото си си го заслужил!
цитирай
6. ivesa - Да,Фенрис,всичко,което...
22.05.2008 18:08
направим се връща като бумеранг към нас,независимо какво е.Точно заради това сме ковачи на съдбата си.Ако се усмихваме,предрасполагаме хората да ни се усмихват и това подсилва желанието ни още повече да се усмихваме.Ако плачем,натажаваме податливите към това и т.н.А вярата,вярата е голяма сила.Тя може да прави чудеса...Поздрави!
цитирай
7. exelopea - Поздрави,за изнесената информация,Ivesa!
22.05.2008 19:53
Това,което е изписано,е изключително важно,да се знае,и осъзнае,от колкото се може повече хора!Важно е да бъдат провокирани,и мотивирани,да станат по-позитивни,и да разберат,че голяма част от проблемите в живота им, идва от песимизма,на който се поддават,и вътре всебе си,и от вън!А най-доброто пречистване,е да се научим да не се замърсяваме-спокойната,и лъчезарна усмивка,отправена,и срещу най-големият дразнител,е едно много добро средство,защото отхвърля всякакъв опит да бъде породена в теб негативна емоция,а всъщност,ако това се случи,точно за нея се прилепва паразитното чуждо настроение,и не след дълго се усещаш привързан,и въвлечен в поредица негови все по-негативни прояви,докато,ако не успееш да излезеш навреме,това може да те депресира без дори да разбираш причината.Така,че пожелавам на всички повече усмивки-ако няма кой да ви ги създаде,сами си ги създайте,като се занимавате сповече приятни дейности,и като разговаряте с повече позитивно настроени хора-ще ги познаете по това,че и една тяхна дума е в състояние да ви накара да се усмихнете,въпреки,лошото ви настроение преди това!Но не чакайте те да се появят,а подобрявайте съзнателно настроенията и мислите си САМИ!Изпращам ви много обич,и добро настроение,за лека и спокойна вечер!БЛАГОДАРЯ,за хубавите думи,в блога ми,Ивеса.Здраве,и щастие,и много приятелски усмивки,желая и на теб.Намасте!Бъди,винаги обградена с любов!
цитирай
8. ivesa - Здравей,Лауренция!
22.05.2008 20:23
Радвам се,че намираш темата за интересна и обширна!
Важно е изводите да са верни,а пътищата до тях може и да са различни.Благодаря ти за поздравите!
Приятна вечер ти желая!
цитирай
9. ivesa - Благодаря,Екселопея!
22.05.2008 20:39
Напълно си права....Най-доброто пречистване е да се научим да не се замърсяваме.Трябва да подобряваме сами настроението си,целенасочено да мислим за хубави неща,да отделяме време да се погрижим за здравето си.Аз го наричам освобождаване от фрустрациите...
Нека винаги сме обградени с любов!
Хубава вечер ти желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivesa
Категория: Технологии
Прочетен: 917554
Постинги: 190
Коментари: 2107
Гласове: 25331
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930