Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2012 10:04 - Битката с мисионерите
Автор: ivesa Категория: Технологии   
Прочетен: 13860 Коментари: 30 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    
   Сектантските мисионери отново имат засилено присъствие около училищата.Просто си минават,любезно предлагат цветни книжки с картинки и казват,че е хубаво да се прочете Библията.Когато им се откаже,забързано си тръгват.
     Битката срещу опасното им дело  трябва да продължи!
 




Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - и аз съм притеснена...
02.12.2012 11:05
и по правило винаги са красиво облечени и приветливи...
добре знаят, че това кара хората да им повярват... всички трябва
да им се противопоставим, най-вече децата да знаят как да се
предпазят... хубаво е, че пишеш за това...
поздравявам те..
цитирай
2. mt46 - Да,
02.12.2012 11:41
сектите са опасни...
цитирай
3. анонимен - Пак ли са плъзнали?
02.12.2012 11:46
Страшно е за крехките детски души.
цитирай
4. ivesa - Много са опасни,mariniki,
02.12.2012 11:55
търсят крехки души.Въвличат податливите в общностите си и ги съсипват психически.Наскоро четох,че една тийнейджърка се е самоубила и майката се съмнява,че сектанти имат заслуга за печалния край на дъщеря й.Трябва да говорим на децата за опасностите,които крият тези хора.Аз ежегодно включвам темата в Училищната програма за превенции на противообществените прояви.зная,че и в други училища се работи,но е важно и вкъщи да се говори за това.
цитирай
5. ivesa - Опасни са,mt46,
02.12.2012 12:03
а учениците малко знаят за тях.Когато правя анкета с осмокласници,установявам,че не са информирани достатъчно,затова не спирам да провеждам дискусии с цели класове.
цитирай
6. ivesa - Плъзнали са,gogi6666,
02.12.2012 12:05
и трябва да бъдат обезсилени и спирани.Поздрави!:)
цитирай
7. sparotok - !
02.12.2012 13:44
Вълци в овчи кожи са това...опасни хора!
цитирай
8. ivesa - Вярно е,sparotok,
02.12.2012 14:13
някои от тях говорят на развален български език,ако не заговорят, не може да се разбере,че българският не им е майчин език.Изглежда,че в България намират лесен начин за препитание.Наскоро една такава госпожа се опита да ми прави комплименти.Срещна ме на улицата и ми заговори,че съм била образована жена и е хубаво да прочета нещо интересно,донесено от Германия.Попитах я дали е ясновидка,та говори така,щом като не ме познава,а тя каза,че не е - и не иска да лъже.Значи се опитва да се хареса,да спечели доверие.Опасни хора са,пробват и с възрастни,не се церемонят.Обучени са да убеждават,но когато им се покаже,че не могат, се отказват.
цитирай
9. varg1 - От
02.12.2012 15:02
свидетели на Йехова са като по описанието като гледам.Познавам 80 % от всички секти в България.Съвсем сам успях да се справя с една американска такава,а те имат обучени агенти.Три месеца преди да дойдат в България се обучават не само на български език естественно а как да събират информация и т.н.Няма да спрат да бъдат изпращани чуждестранни агенти в България докато някои български чиновници не си продават гъзовете ако ли не аз и моята армия ще ги накараме да престанат.
цитирай
10. paravankofivan1 - Всички партии и религии
02.12.2012 16:56
първо зарибяват децата и жените...

Кой "пророк" беше произнесъл ПУСНЕТЕ ДЕЦАТА ПРИ МЕН???
цитирай
11. ivesa - И аз мисля,че са от "Свидетелите на Йехова",varg1,
02.12.2012 16:56
на книжките,които ми показваха,имаше отдавна показвани снимки на деца,дори не са си направили труда да подновят материалите.Хубаво е децата да са запознати с пребиваващите в България секти,да познават методите и стратегиите за действие на сектантите.Важно е да са подготвени за даване на отпор и да знаят какви са последствията,ако се поддадат на сектанско въздействие.
цитирай
12. nomer1edno - Напълно вярно!!!
02.12.2012 17:00
varg1 написа:
свидетели на Йехова са като по описанието като гледам.Познавам 80 % от всички секти в България.Съвсем сам успях да се справя с една американска такава,а те имат обучени агенти.Три месеца преди да дойдат в България се обучават не само на български език естественно а как да събират информация и т.н.Няма да спрат да бъдат изпращани чуждестранни агенти в България докато някои български чиновници не си продават гъзовете ако ли не аз и моята армия ще ги накараме да престанат.

цитирай
13. ivesa - Не съм съгласна,че жените са по-лесни за зарибяване от мъжете,paravankofivan1,
02.12.2012 17:19
но децата са много уязвими,особено неподготвените за справяне.Разказвали са ми и за момчета,попаднали под сектанско влияние,а за партии изобщо не коментирам сега.
цитирай
14. ivesa - Да,nomer1edno,
02.12.2012 17:25
вярно е в по-голямата си част,но написаното в последното изречение ми е малко сложно за разбиране.За каква армия става въпрос?
цитирай
15. varg1 - Мисля
03.12.2012 12:34
че хората в Бургас много ясно и точно ви показаха как трябва да се отнасяте към сектите в България.Така както преди векове са горяли хора на кладата същото нещо трябва да го има и сега.
цитирай
16. medyto - Къде остана православието ??????
03.12.2012 14:23
Всичко казано в поста и в коментарите е вярно.
Но избавянето от тези секти и мисионери няма да дойде по пътя на физическата разправа или забраната им от държавата.
ЗАЩО МИЛИ ХОРА НЕ СЕ ВЪВЕДЕ В УЧИЛИЩАТА ВЕРОУЧЕНИЕТО ?????
Колко пъти се говори за това и резултат - няма.
Както се вижда - има ора на които това (сектите и мисионерите) им харесва и му осигуряват простор на действие.
Всички коментари и самият пост казват:
ВЪВЕДЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ ПРАВОСЛАВНОТО ВЕРОУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩАТА - то ще е щит срещу тазьи напаст, за коятоговорите - естествен щит, а не принуда, забрана и физическа разправа.
цитирай
17. ivesa - varg1,мисля,че е прекалено жестоко да се горят сектантите на клада,
03.12.2012 19:05
начинът за справяне с тях трябва да е мирен.Много по-резултатно ще е да не ги допускаме да зарибяват,да възпрепятстваме мисията им.Поздрави!:)
цитирай
18. ivesa - Православието се гърчи в проблемите си,medyto,
03.12.2012 19:37
вместо да се захване с извършването на важни за българското общество дейности,то се държи като някаква политическа партия.Живее само със собствените си проблеми,не си е в ролята по предназначение - да бъде общественозначим фактор и двигател за развитието на обществото.Училището е светска институция,а не църковна.Мястото на православното вероучение е православният храм.В неделните училища е решението,но някой трябва да ги създава и поддържа,а не само да се приказва и нищо да не се прави по въпроса.Ако се започне работа по това направление,наистина ще се изгради естествен щит срещу сектите.Благодаря за коментара и приятна вечер!:)
цитирай
19. megg - Даа, никак не е лесна тази битка.
03.12.2012 21:40
А децата са така уязвими ...
Желая ти хубава вечер, Ива!
цитирай
20. ivesa - Вярно е,Мег,
09.12.2012 20:12
не е лесна битката,но трябва да опазим децата от попадане под зависимост.Приятна вечер!:)
цитирай
21. kostadin - Много ми е чудно как ще опазиш децата ...
11.12.2012 15:23
Много ми е чудно как ще опазиш децата от държавното им обсебване още от 4 годишна възраст.
Чудно ми е защопротестират само майките за детските помощи -децата нямат ли си бащи семейства баби и дядовци
цитирай
22. ivesa - В моето училище няма четиригодишни деца,kostadin,
11.12.2012 18:45
и не мисля,че ще има държавно обсебване.Смятам,че добре се грижат за децата в детските градини.Когато постъпят в училище, децата имат училищна готовност.Не зная какви са причините за протестите на майките,но зная,че ситият на гладния не вярва.Моите училищни превенции са за опазване от психични зависимости на ученици,а не за деца от предучилищна възраст.Поздрави!
цитирай
23. kostadin - Не става дума даже за това -дали в ...
12.12.2012 10:09
Сигурно има все още и добри учители и възпитатели, но не за това е думата
Не става дума даже за това -дали в денските градини се грижат добре ,а защо родителите нямат условия да определят ,кое е добро за децата им .Не е ясно и какво включва това добро отглеждане Днес се говори за щастливи кокошки ,да не би така да е и с децата ни За кого и в каква насока е възпитанието и добруването им Гледам че раждаемостта съвсем я няма.
Най - мощтната секта днес е самата държава обсебена от мафията
цитирай
24. ivesa - Цинично е да сравняваме децата с кокошки,
12.12.2012 18:10
днешните деца са бъдещето на нацията ни.Възпитанието и добруването на децата ни е в посока към бъдещо благополучие.Добре възпитаните български граждани са гарант за една по-добра България от сегашната.Ако българската държава занемари своите отговорности към образователната система,лошо ни се пише.
цитирай
25. kostadin - Всепризнато е схващането, че на...
13.12.2012 09:36
Всепризнато е схващането ,че нашето богатство е в разнообразието ,а държавата иска да си моделира удобни граждани .Не аз ,адържавата иска всички деца да се формират съзнателно и задължително в удобен за политиците и богаташите калъп.
Щастливите кокошки имат една единствена пътечка към върха на своята съдба .Така и държавата ни подготвя децата за големият курбан на големият брат-безпрекословното подчинение на паричното робство.А там наше право е да отдаваме над 50% от живота си за благото на хората обсебили правото да печатят банкноти -те са не повече от 30 семейства в света.
Ако държавата сме ние ,то би следвало да решим как да позволим на децата ни възможности и условия за тяхното индивидуално израстване,което да е доброволно ,а не задължително.
Ако дадена школа за възпитание се прослави ,то родителите ще се надпревалват да возят децата си точно там .Добри възпитатели и учители винаги са били нужни ,но държавата ни не е заинтересована да подържа тяхното развитие и добруване.
Днес ,а това е вече повече от 20 години държавата се грижи активно за все по голямата необразованост на гражданите си.
Всъшност какво добро чакаш от държавата на мафията?
Лошото ни се пише от намалената раждаемост.
цитирай
26. ivesa - Прав си,kostadin.Българската образователна система е прекалено централизирана...
13.12.2012 20:16
налагането на делегирани бюджети не доведе до децентрализация и разнообразие от учебни програми и правилници.Добрите възпитатели и учители винаги са нужни,но държавата не ги стимулира и те търсят препитание в други професии.Борят се с житейските несгоди,не където им е мястото,а в чужди води.Сърцето ми се свива от пренебрегването на българското.Дори поздравленията за предстоящата Коледа вече не се пишат на български език.Поамериканчването е тотално, в целта си да са иновативни някои хора стигат до глупави ситуации...И за намалената раждаемост си прав.Това не е на добро...Много са опасностите,от които трябва да пазим децата.Поздрави!:)
цитирай
27. kostadin - Дано лошите неща да са ни отминали ...
13.12.2012 21:50
Дано лошите неща да са ни отминали !
Весели празници!
цитирай
28. ivesa - Няма да спираме да се борим с лошите неща
14.12.2012 08:16
Хубав и успешен ден,kostadin!:)
цитирай
29. shtaparov - Да, хубаво е да се чете Библията. Но ...
19.01.2013 14:13
Да,хубаво е да се чете Библията. Но това нека го натякват на юдеите,турците и пакистанците- не на нас. Ние си имаме християнство и наши преводи на Библията 1500 години преди евангелистите да се появят на света,още от времето на св. апостол Андрей!
цитирай
30. ivesa - Няма нужда да ни натякват,shtaparov,
19.01.2013 15:07
Като искат да четат Библията,нека си я четат на себе си.Дано я възприемат правилно,няма нужда да я четат на други хора!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivesa
Категория: Технологии
Прочетен: 912096
Постинги: 190
Коментари: 2107
Гласове: 25331
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031