Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2009 14:12 - Избавление
Автор: ivesa Категория: Технологии   
Прочетен: 1916 Коментари: 7 Гласове:
0



         


        Всичко,което оказва влияние на мозъка,въздейства и на  тялото.

      Процесите в човешкия организъм са взаимосвързани и взаимообусловени - психиката влияе на физиката и обратното.
      Негативните мисли и страхове въздействат върху определени органи и системи и ни докарват болести.
      Не е тайна,че можем сами да влияем на здравето си и на заболяванията си.
      За да преодолеем по-лесно заболяванията,които имаме,трябва  да се избавим от негативните мисли,страхове,безпокойства,т.е.трябва да приведем в ред душата си.
      В специализираната литература са описани много примери за изцеляване на тежко болни хора,защото те са вярвали в своето оздравяване,т.е.във възможността самостоятелно да влияят на протичането на болестта и нейния краен изход.
      Когато повярваме в собствените си умения и способности,ставаме по - ефективни във всичко,което правим,реализираме се по - успешно социално и професионално.
      Самоувереността е най-силното оръжие срещу вредния стрес в ежедневието ни,затова трябва да се избавим от апатията и невежеството и да наберем скорост за категоричен напредък.
      Ако повярваме в чудесата,които довеждат до изцеление душата и тялото,ще се избавим от заблуди,от излишни ограничения за самопомощ.Те - чудесата не са в противоречие с природата,нито са свръхестествени явления.Тези чудеса просто излизат извън обсега на това,което ни е познато като природни сили.
      Нека кажем "НЕ" на негативните мисли,апатията,невежеството,заблудите,страховете,
безпокойствата и ограниченията за самопомощ!
      Нека се избавим от ненужното!:)))








































Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Позитивното мислене
22.03.2009 21:09
При нас се счита за симптоми на лудост негативни ,черни мисли ,злоба ,завист ,ревност .
Има много литература по въпроса. Интересно е едно джобно издание на фински психолози ,което представлява наръчник с позитивни мисли за всеки ден . Обещавам да ви запозная с него .Или всеки ден минава под мотото на позитивност и добро.Тази книжка я има почти всяко семейство .
Когато се събират за общуване ,дори във форуми и блогове ,проява на лошо неадекватно възпитание е да натоварват събеседникът си с оплаквания. До като у нас това е характерна черта да се оплачеш ,ей така ,без нищо ! Поздрави за постинга !
цитирай
2. compassion - Нека!
23.03.2009 00:17
Но е трудно. Всеки ден да си напомняме, защото много лесно забравяме това и се поддаваме лесно на раздразнения, гняв, омраза, завист, ревност и по най-незначителния повод. Например, аз взимам малката си дъщеря в съзнанието си и си мисля какъв пример й давам. Представям си, че тя сега ме гледа. В повечето случаи се засрамвам и веднага коригирам мислите, чувствата или действията си. Ако е вярващ някой най-лесно може да се пита дали Господ би одобрил постъпките му; или за баща си да помисли дали той би се гордял с него и т.н. някой човек, когото уважавате (майка, учител, приятел). Контролираме ли се известно време, след това вече няма да има нужда, защото ще сме изградили навика за позитивно мислене.
Успех!
цитирай
3. ivesa - Фините умеят да се грижат добре за психичното си здраве
23.03.2009 07:45
lidis,психохигиената на общуването е мощно оръжие срещу насилието и опазването на психичното здраве.
Наръчниците,за които пишеш са много полезно средство за подпомагане на хората в опазването на здравето.Много полезни са за повишаването на качеството на общуването.Вижда се ,че фините се отнасят сериозно към проблемите си и ги решават успешно.Финландия вече не е на челно място по брой на самоубийствата и е страната с най-ниска престъпност в Европа.
За оплакването,ей така,без нищо,си напълно права.Не е признак на възпитаност да натоварваш хората с проблемите си.
Благодаря ти за поздравите!
Пожелавам ти успешна седмица!:)))
цитирай
4. ivesa - compassion,
23.03.2009 07:54
трудно е,но трябва да се справяме.Напълно съм съгласна с теб за самоконтрола.Ако го прилагаме известно време,за да си изградим навика за позитивно мислене,ще станем по успешни в общуването,ще повишим качеството на живота си.
Успехи и за теб!:)))
цитирай
5. nadagr - Чудесно пожелание!
23.03.2009 08:48
Надявам се да го развиеш в конкретни препоръки.
Поздрави за поста!
цитирай
6. ivesa - nadagr,благодаря!
23.03.2009 19:35
Препоръките ми са да заменим ненужното с нужното,да преодоляваме страховете и безпокойствата си,да се погрижим за здравното си образование.Поздрави!:)))
цитирай
7. ivesa - Вярно е,laurencia,така е...
25.03.2009 19:21
още в древността хората са знаели,че духът ще е здрав в здравото тяло.Знаем го и днес,във века на свръхдинамичното ежедневие,но успяваме ли да се грижим добре за здравето на духа и тялото си?Според мен малко хора успяват да го правят.На повечето хора им е по-лесно да се грижат за други хора или животни,отколкото за самите себе си,а това не е полезно за никого,защото колкото повече обичаме себе си,толкова повече любов можем да дадем на другите.Поздрави и от мен!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivesa
Категория: Технологии
Прочетен: 917551
Постинги: 190
Коментари: 2107
Гласове: 25331
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930