Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2009 22:56 - Защо някои родители бият децата си ?
Автор: ivesa Категория: Технологии   
Прочетен: 8547 Коментари: 45 Гласове:
1





        Знае се,че боят не е успешен начин за убеждаване на децата да се държат добре,напротив - учи на агресия,поражда бунт и води до отслабване на връзката между родителя и детето.

   Но,макар че се знае за безуспешността и вредата от боя,някои родители бият децата си.Защо ли го правят?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neptunche - защото така им е по-лесно
26.05.2009 22:58
и не им се мисли кой е правилния подход. А много и не се и замислят, че могат да измислят такъв... въпрос на зрялост е това.
цитирай
2. zabrava - ...
26.05.2009 23:04
понякога удрям дъшеря си по дупето защото изпадам в безсилие когато ясно и точно и каже че не трябва да се прави нещо, а тя го прави. повтарям, че при нова такава постъпка ще получи шамар по дупето и тя го направи... всеки шамар е дно безсилие
цитирай
3. ivesa - neptunche,наистина е въпрос на зрялост
26.05.2009 23:07
Резултатите от редица изследвания показват,че в повечето случаи родителите не искат да бият децата си,но го правят,понеже се чувстват безпомощни,под влиянието на стрес или са в лошо настроение,а после се чувстват зле,че не са успели да се овладеят.:)
цитирай
4. ivesa - zabrava,
26.05.2009 23:24
децата по природа са любопитни и изпълнени с ентусиазъм.Те не винаги разбират какво лошо са направили,особено след като са им зашлевили шамар,тъй като са сърдити и притеснени,за да мислят ясно.:)
цитирай
5. reason - Защото като удариш шамар на детето, ...
27.05.2009 09:07
Защото като удариш шамар на детето, което мрънка, спираш мрънкането му за следващите 2-3 минути, а много родители не мислят за дългосрочните резултати, а само за следващите 2-3 минути. Аз съм на мнение, че децата не трябва да се бият, или най-много 3-4 шамара за 7-8 години, в изключителни случаи. Например, ако нормално възпитаваното ми дете изскочи на улицата (с колите) след като знае, че е опасно, ще го плесна много ясно. но не и защото се е размрънкало в магазина или е направило някаква беля вкъщи. Общо взето ако рискува живота си ще си получи шамарче.
цитирай
6. viki11 - Защото не се сещат или не смеят да ...
27.05.2009 14:48
Защото не се сещат или не смеят да набият политиците ни!
цитирай
7. ivesa - reason,
27.05.2009 17:28
някоии родители се страхуват,че ако не бият децата си,ще загубят контрол върху тях,но всъщност се случва обратното.Колкото по-често показваме на децата си любов и уважение,и колкото по-добре децата разбират защо искаме да се държат по определен начин,толкова по-силно ще искат да изпълнят нашите очаквания.За мене нормално възпитавано дете е небитото дете.Боят дори и в изключителни ситуации травмира.:)
цитирай
8. ivesa - viki11,
27.05.2009 17:37
мисля,че всички в България се сещаме за политиците даже прекомерно.И през ум не ми минава,че някой здравомислещ родител може да се страхува да гласува на наближаващите избори."Набиването" с бюлетините е от по-друго естество,нали?:)))
цитирай
9. анонимен - Защото закона за защита на децата
27.05.2009 20:29
Не е осъзнат и се явява новост за родителите . При нас на дете не се говори на висок глас , за да не свиква с това . Според фините говоренето и крещенето на децата ги привиква да изпълняват команди ,губи и разрушава личният им мир и ги прави роботи ,а не личности. Имат един лаф ,,Не викай никога на детето ,ще му загрубеят ушите !,, Т.е то ще свикне с грубост ,която ще дава лоши резултати, ще прераства в негативни действия , ако щете и в мързел . То ще очаква да му се подвикне ,за да свърши нещо , а няма да е убедено ,че трябва да го свърши .
Интересна е темата ! Благодаря ти !
цитирай
10. ivesa - lidis,и аз ти благодаря за хубавия коментар!
27.05.2009 21:57
Децата имат право на позитивни възпитателни мерки.Имат право и на защита не само по силата на закона за закрила правата на детето,но и по силата на конвенцията на ООН за правата на детето.Правото на защита е от всякакви форми на физическо и психическо насилие, и преднамерено унижение.
Фините са културен народ,не за първи път ти го пиша.Възхищавам се от подхода им към децата,от начина им на говорене с децата.Това,което те знаят за детската психика,аз неведнъж съм го наблюдавала и констатирала в училище.Наистина децата привикват лесно на грубости и на бой.Стига се до там,че започват да се държат точно като роботи.Ако посегнеш да погалиш такова дете,то се отдръпва,за да се пред пази,демонстрира изграден рефлекс за защита от удари.При това положение учителите и възпитателите,каквото и да правят,детето вече е с нарушен вътрешен мир и не може да се образова добре,не може да бъде изградено ката морална и инициативна личност...
цитирай
11. ivesa - laurencia,
27.05.2009 22:12
точно така е.Раните и синините преминават бързо,но страхът трае по-дълго.Промените в чувствата и поведението,неспособността да се привързват,постоянна тревожност,рухнало самочувствие,рисково сексуално поведение,агресивност,употреба на алкохол и наркотици,депресивни и самоубийствени мисли могат да останат за цял живот.
цитирай
12. sigrina - [S]
30.05.2009 17:19
Много е просто. Безсилни са. Не могат да осъществят контакт с детето си и затова го бият. Жалко
цитирай
13. karanikolov - Може би от Незнание и неумение
30.05.2009 17:30
Наистина никой никога не е учил - как да възпитава.
И изведнъж се появява детето,когато самия ти си още дете /20-30 годишно/ и трябва да си "специалист".
;)
Гледах по ТВ за фондация,работеща в ромски квартал от години - и има много добри резултати : намалява раждаемоста и никой не иска вече по 10 гладни и боси деца,а по две осигурени.
Знанието дава плодове.
цитирай
14. ivesa - sigrina,
30.05.2009 18:19
не могат да осъществят контакт с детето си,не могат да контролират и собствения си гняв.Ако са се разгневили на някого или за нещо,си го изливат на детето,без да се замислят за последствията.Поздрави!:)))
цитирай
15. ivesa - karanikolov,
30.05.2009 18:43
родителите са просто хора,а възпитанието на децата понякога е доста тежка работа,особено когато трябва да мислят и за много други неща.Никой не се ражда с диплома за родител.Но,който иска да е добър родител и осъзнава,че му е нужна помощ,трябва да потърси консултации или да се включи в курсове за обучение.
Относно работата на фондацията в ромския квартал,мисля,че такава работа е много необходима.Това,че има много добри резултати, е чудесно!Поздрави!:)))
цитирай
16. karanikolov - Трябват консултации,да
30.05.2009 19:01
Обаче те не са популярни,хората не са убеждавани, че това е полезно, че "Сериозни хора отиват на консултация" /примерно/.
:)
цитирай
17. ivesa - Да,така е...
30.05.2009 19:26
за да станат популярни консултациите,някой трябва да ги популяризира.
Интелигентният човек,който не е опитал и не се е убедил в полезността от нещо,трудно се повлиява от реклами и прокламации.А ефективните реклами искат професионална работа.:)))
цитирай
18. karanikolov - А може би се повлиява човек :)
30.05.2009 19:58
Не мислиш ли,че ние наистина сме "консуматорско" общество - искаме да ни го предложат, и 100 пъти поне да ни убеждават с усмивка,че това е Точно за нас".
;)
цитирай
19. ivesa - Всеки обича да го възнаграждават с усмивка...
30.05.2009 20:45
има хора,които не обичат никак да ги убеждават.Даже опитите за убеждаване могат да ги амбицират да правят точно обратното на това, в което ги убеждават.
Не мисля,че българското общество е консуматорско общество в смисъла,който влагаш.
Българските родители са като всички останали родители в цивилизования свят,не се нуждаят от убеждаване, а от получаване на помощ,когато им е нужна.:)))
цитирай
20. karanikolov - Не зная,
30.05.2009 21:26
Потенциална помощ има доста:специалисти, центрове...
И нужда от нея.Но връзка няма - и резултат съответно.
"Ако планината не иде при Мохамед - Мохамед ще иде при планината"
Нали?
:)
цитирай
21. ivesa - Резултатите не идват светкавично бързо...
30.05.2009 22:24
Щом има достатъчно специалисти и се осъзнава нуждата от помощ,не може да не се постигнат положителни резултати.Защо да няма връзка!?Щом центровете са известни,значи има връзка...А това за Мохамед и планината си е така в общ план.:)))
цитирай
22. karanikolov - "Моабет да става"
31.05.2009 10:03
Все пак "Моето си е мое - чуждото е общо" и в Общ план.
;)
цитирай
23. ivesa - Ако правилно разбирам,само се поддържат някакви разговори за възможностите...
31.05.2009 13:42
и нуждите от консултации,но не се прави необходимото за реализацията им.Намекваш ли за нечия недобра политика в общ план или само така ми се струва?Поздрави!:)))
цитирай
24. fenris - Нуждата да властват
01.06.2009 12:32
Не се усмихвайте. Това е подсъзнателна нужда, повечето хора, дори не я осъзнават. Хората до този момент сме се научили да сме енергийни вампири. Не сме свъкнали да черпиме от необятната енергия около нас. Родителите бият децата си защото така се чувстват добре, подсъзнателно. Така те изсмукват енергията на детето си отново несъзнателно и технята енрергия се храни от тази на детето им. По късно като порастне заради това ще прави същото със своите собствени деца, може би не по същият начин, но отново резултатът ще е същият! Та причината е една - сила и власт за да се чувстваш добре тормозиш другите!
цитирай
25. ivesa - fenris,очарова ме с коментара си...
01.06.2009 18:06
Усвоените поведенчески модели се предават от поколение на поколение.Всяко следващо поколение ги усвоява подсъзнателно от предшестващото и ги прилага автоматично,без да се замисля, на следващото.Ако обаче се потърси психологическа помощ,този разрушителен модел на поведение може да бъде осъзнат и променен.Така се спасяват следващите поколения.
Затова,че енергийният вампиризъм е резултат от неправилно поведение и мислене,също си прав.Вместо да се научат да черпят от необятната космическа (природна) енергия,някои хора си я доставят от другите хора и така нанасят вреда.Поздрави!:)))
цитирай
26. fenris - мога да кажа много по този въпрос
02.06.2009 08:17
Чувала ли си за властническите драми?
цитирай
27. ivesa - О,да...
02.06.2009 18:15
fenris,чувала съм за този вид драми,но не зная ти какво си чул.Поздрави!:)))
цитирай
28. fenris - така наречените
03.06.2009 09:50
властни драми, се образуват на децата от родителите, а те са "горкият а", "затвореният", "взискателният" и "агресорът". Чували си ги? Причината е че родителите черпят енергия от детето вместо да му я дават, както е необходимо! За да се преборим с тях, трябва просто да ги осъзнаем!
цитирай
29. ivesa - Така е,fenris,...
03.06.2009 18:04
за да се преборим с тези си родителски роли,трябва да ги осъзнаем,но това не се случва просто така...Нужна е и консултанска и психотерапевтична работа,за да се стигне до осъзнаване и промяна в поведението и взаимоотношенията.
Вместо да черпят енергия от детето, заради погрешното си поведение и отношение,родителите трява да му дават обич.Обичта помага на детето да бъде уверено в себе си и да има добро самочувствие.Тя - обичта е съществен елемент на позитивното възпитание.
Всяко дете има най-голяма нужда от обич.Поздрави!:)))
цитирай
30. fenris - всъщност
04.06.2009 09:59
говорим за хедонизъм в най-чистият вид дете с такова възпитание, ще възпитава и децата си по този начин с любов, не случайно е приказката, греховете на родителите остават на децата!
цитирай
31. ivesa - Говорим за умения за отговорно родителство...
04.06.2009 18:19
Ако родителите искат да си изпълняват родителските задължения,трябва да умеят ,да виждат света през погледа на детето.Не трябва да забравят как са се чувствали те,когато са били деца,колко неразбираем им се е струвал светът на възрастните,когато са се отнасяли с тях несправедливо.Поздрави!:)))
цитирай
32. fenris - така е
05.06.2009 09:44
всъщност трябва да си припомнят как да обичат по детски!
цитирай
33. ivesa - Да,трябва...
05.06.2009 18:06
да си припомнят как да обичат по детски,но не трява да забравят,че са възрастни.Трудна е ролята на родителите, трябва да се държат като възрастни,да очертават разумни граници и да ги спазват,за да създават чувство на сигурност у децата си.Трябва да установяват правила за поведение и ясни програми за деня.Трябва да отглеждат отговорно своите деца и да не ги пренебрегват.:)))
цитирай
34. fenris - всъщност
08.06.2009 10:16
винаги съм казвал, че ние усложняваме нещата, а те могат да се получават просто, да трудно е, но не и толкова трудно!:)
цитирай
35. ivesa - Разбира се,че не е чак толкова трудно...
08.06.2009 14:16
Просто трябва да отделяме повече време за децата си,да бъдем по-грижовни родителиДлъжни сме да повишаваме уменията си като главни възпитатели и партньори във взаимоотношенията училище - семейство.Имаме право да разчитаме на високо качество на образованието,осигурено от отговорните власти.:)))
цитирай
36. fenris - само желание трябва
08.06.2009 14:52
и това е всичко!
цитирай
37. ivesa - Страхувам се,че не е достатъчно...
08.06.2009 15:18
само желание.Нужно е и старание.Трябва да се полагат необходимите усилия, за да се постигат желаните резултати!:)))
цитирай
38. fenris - ако имаш истинско творческо желание
10.06.2009 10:59
старанието ще е страничен ефект!
цитирай
39. ivesa - fenris,родител,който е свикнал да подчинява детето си...
10.06.2009 19:55
с бой,едва ли би го връхлетяло творческо желание да престане...Такъв родител трябва да бъде заставен,да положи необходимите усилия за усвояване на друг начин на поведение.
цитирай
40. fenris - вярно е
11.06.2009 09:44
за това не споря, права си, там изобщо желание за разбиране липсва!
цитирай
41. ivesa - Не може да се разчита нито на наличието на желание,
11.06.2009 19:36
нито на спосоността да се разбере с едно казване.Нужно е обучение!Макар че задължителното обучение не дава високи резултати,ползата от прилагането му е безспорна,нуждаещият се получава помощ - показва му се какво трябва да направи ,за да бъде добър родител,а не закононарушител и унищожител на детето си.
цитирай
42. gosho568 - Според мен,
16.06.2009 19:45
защото няма къде и как другаде да си искарат ядовете и разбира се има много различни родители де! Поздрави за интересния пост по когото може и цяла книга да се напише и пак да е малко, може да се разсъждава до без край... :)))
цитирай
43. ivesa - gosho568,
16.06.2009 20:01
и аз мисля,че може да се напише цяла книга за агресивното поведение на родителите във взаимоотношенията родители - деца.
Благодаря за коментара!Поздрави!:)))
цитирай
44. koteto45 - еми...
29.07.2009 18:52
проблемът е,че те си мислят,че това ще им помогне да престанат.Ама кфо получават като ги бият?Ми само плач.Има и друга причина.Понякога,когато са изнервени,те могат да обвинят,да набият или дори да накажат децата си.Но после като се успокоят,съжаляват.
цитирай
45. koteto45 - пфффф
30.07.2009 22:15
Става дума за биенето.А то е най-голямото наказание.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivesa
Категория: Технологии
Прочетен: 912089
Постинги: 190
Коментари: 2107
Гласове: 25331
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031